;

Lezárult a Lendület-projektünk záróértékelése

A Magyar Tudományos Akadémia Lendület Bizottsága 2024. június 12-én az anonim értékelők és a Lendület Zsűri javaslatára a legmagasabb, "eredményes - kiváló" értékelést adta az MTA-SZAGKHF Lendület Görögkatolikus Örökség Kutatócsoport 2018-2023 között megvalósított, "A magyar görögkatolikusok identitáskeresése, önszerveződése és egyházszervezeti fejlődése az első magyar nyelvű liturgikus szövegek megjelenésétől (18. század második fele) Dudás Miklós hajdúdorogi püspök haláláig (1972)" című kutatási projektjére.

A kutatócsoport tagjai: Prof. Dr. Véghseő Tamás (kutatócsoport-vezető), Prof. Dr. Szabó Péter, Dr. Terdik Szilveszter, Dr. Janka György, Dr. Dobos András, Dr. Suslik Ádám, Dr. Sárándi Tamás, Dr. Földvári Katalin, Varga Anett.

A projekt során megjelent publikációk megtekinthetők és (és letölthetők) a kutatócsoport honlapján ide (könyvek) és ide (szakcikkek, tanulmányok) kattintva.

A kutatócsoport tagjai hálás köszönetüket fejezik ki a támogató Magyar Tudományos Akadémiának és mindazoknak, akik itthon és külföldön levéltárakban, könyvtárakban és kutatóhelyeken segítették a kutatásokat, illetve a kutatási eredmények közreadásában - kiadványtervezésben, szakmai és nyelvi lektorálásban, fotózásban és képszerkesztésben, tördelésben és a projektadminisztrációban közreműködtek!